Na de jingle bells en de nieuwjaarsklassiekers was het afgelopen vrijdag in de Nnieuws-ThalsFM radiostudio weer hoog tijd voor steengoede muziek van eigen bodem.

Het Winkelcollectief, de band rond zanger Koen Van Wuytswinkel, installeerde zich in het radiohuis op ’t Eilandje in Herentals  en speelde er LIVE, in de show van radio-presentator Tam, enkele nummers uit hun repertoire.

Een bepaalde stijl op de muziek van Het Winkelcollectief plakken is haast onmogelijk. Met muzikale invloeden van o.a. The Beatles, Zap Mama, Ray Charles, Tom Waits, Louis Armstrong, Chuck Berry, Nina Simone en Toots Thielemans brengen ze muziek die energie en enthousiasme uitstraalt.

Zelfs in de iets meer melancholische nummers klinkt nog altijd het muzikale zelfvertrouwen van deze ervaren muzikanten door.
Bovendien houdt de Nederlandse taal voor Het Winkelcollectief helemaal geen beperkingen in en gaan ze swingend om met woorden en grappige zinspelingen.

Op de foto’s Amy Merrill, viool/zang, Dennis Van Reusel, djembé, sopraansax, bas/zang, Jef Cambré, piano/zang, Koen Van Wuytswinkel, gitaar/zang. Luis Oostvogels was er vrijdagavond niet bij, hij zit bij Het Winkelcollectief achter de drums maar speelt ook bij de Bamboo Applecutters.

In de herfst van vorig jaar bracht Het Winkelcollectief hun eerste CD uit, tracks uit die CD kan je beluisteren op hun site.
En de CD bestellen kan daar natuurlijk ook.
Check it out !
http://vi.be/bands/about/home.jsp?id=2826

hetwinkelcollectief@scarlet.be